maanantai 25. marraskuuta 2013

Remppasuunnitelmia, iiks!

Meillä on kohtalaisen suuret remppasuunnitelmat tällä hetkellä. Talossamme on siis kaksi makuuhuonetta yläkerrassa, sekä lähestulkoon hukkatilana yläkerrassa tila johon portaat tällä hetkellä tulee. Jotta saisimme yläkertaan yhden todella kaivatun makkarin lisää, täytyy portaita siirtää eikä oikein muuta paikkaa ole kuin olohuoneseen takan viereen. Ja koska tilaa on aika vähän ollaan päätymässä kierreportaisiin... En ihan kauhean innostunut asiasta ole, ne ei kuitenkaan maailman turvallisimmat ole... Mutta koska portaat tulee mihin tulee ja niiden pitäisi päätyä yläkerrassa tiettyyn suuntaan niin tällä hetkellä näyttää siltä, että kierreportaat ne on.Kauniithan ne on, ei sillä, mutta entäpä käytännöllisyys ja ennenkaikkea turvallisuus lapsiperheessä..? [ahdistus] Ylläolevassa kuvassa portaat on kapeammat kuin mitä meille tulisi.No, ei siinä kaikki suunnitelmat, ei ollenkaan. Olohuoneessa pistetään sitten samalla kaikki pinnat uusiksi: seinät, lattia ja katto. Seinissä on nyt lastulevyt, siis jotain niin kamalaa ettei sanoin pysty kuvailemaan. Toinen kamala asia olkkarissa on muovimatto lattiassa. Eikä ole siis kyse mistään näistä uusista muovimatoista, tämä on laitettu joskus varmaan 70-luvulla. Uh! Joten voitte kuvitella että odotan into pinkeänä tätä remonttia. Joo, tiedän että tulen vielä mooooonen monta kertaa kiroamaan koko remontin mutta...uutta pintaa, jeeeeeee!! 
Seiniin haluan siis tapettia, ainakin muutamalle seinälle jos ei kaikkiin. Tapetin valinta tulee olemaan vaikea... Mutta jotain ylläolevien tapettien suuntaista varmaankin. 
Lattiaan tulee mitä luultavimmin ihan vaan laminaatti. Myös nämä uudet joustovinyylit ja vinyylikorkkilattiat kiinnostaa. Lankkulattiasta toki haaveillaan, mutta luulen että nyt tyydytään vielä laminaattiin. Ehkä. Muovimaton alla piilee luultavimmin lankut, mutta ne on kuulemma katkottu joskus vesiputkien laiton takia joten niitä ei voi noin vaan kaivaa esille. Harmi.
Kattoon ihan "vaan" valkoiset paneelit.


Remppalista jatkuu. ;) Eli yläkertaan täytyy sitten tehdä aikamoisen kattava remontti. Siellähän on tällä hetkellä valmiina vain meidän makkari, joka tehtiin silloin kun laajennettiin. Isoveljen huoneessa ja huoneiden keskellä olevassa "välihuoneessa" (johon rappusten pitäisi tulevaisuudessa sitten johtaa) täytyy lattiaa madaltaa [mikäli lattian alla olevat lankut ovat "oikein" päin, kääk]. Todella toivon että ovat, sillä huonekorkeus noissa huoneissa on ehkä 2m nyt.... Isoveljen huoneeseen tulee sitten tietysti uudet seinät, lattia ja kattokin ehkä. Tapettia ja laminaattia, luulen. Pikkusisko saa varmaan meidän nykyisen makkarin. Sielläkin olisi kiva vaihtaa tapetit, mutta ne on suhteellisen uudet ja kauniitkin niin ne varmastikin jää. Aiemmin mainittu  "hukkatilahuone" muuttuu sitten vanhempien makkariksi, sillä sieltä on kulku parvekkeelle. Seiniin tapettia ja maalia, lattiaan laminaatti. Huoneessa on kylmät varastot molemmilla sivuilla ja toinen niistä puretaan ja toinen täytyisi jollain lailla eristää. Onpa toiveissa vessakin ylös, saa nähdä toteutuuko. 
Ja sokerina pohjalla; keittiöremppa! Tätä en itse osannut edes toivoa, sillä meidän keittiö on ihan ok. Mutta miespä heitti että sekin rempataan ja kyllä, sopii mulle! :D Meillä on tällä hetkellä valkoiset puuovet, joten toisaalta jokin muu väri (musta tai harmaa) houkuttaa, mutta toisaalta keittiö on melko pimeä, niin musta taitaa olla jotensakin rajattu pois. Tasot kuitenkin haluaisin mustina, kivitaso olisi kiva mutta luultavasti ei mahdu meidän budjettiin. Seiniin tapettia, ihana olisi tietenkin saada hirttä esiin, mutta katsotaan sitten rempan edetessä. Lattia on laajennusrempan aikaan vaihdettu laminaattiin, mutta luultavasti se vaihtuu samaan mikä olohuoneeseen tulee.

Mut että näin. Tuntuu että käytännössä kaikki menee uusiksi, ei jää kuin ruokailutila ja khh koskematta, sekä se meidän makkari. Niin joo ja kylppäri, mutta sekin rempataan sitten joskus kun saadaan pesutilat ulkosaunan yhteyteen. Remontti alkaa näillä näkymin joskus vuodenvaihteen jälkeen, joten nyt on korkea aika pistää suunnittelumyssy tosi tiukasti päähän. Jännää! :)

Laura

2 kommenttia:

  1. Ooh, upeita suunnitelmia! Tsemppiä suunnitteluun ja itse remppaan, kunhan sen aika koittaa! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Jenni! <3 täällä oonkin surffaillut (sen mitä pystynyt, pikkusiskoa kiukuttaa kovin..) tapetteja, laminaatteja yms. Tosin nyt mies sanoi et jos sittenkin lautaa olkkarin lattiaan. :D Montakohan kertaa nää kerkee vielä muuttumaan nää meidän suunnitelmat? ;)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!