perjantai 26. syyskuuta 2014

Mehevät suklaa-vadelma -kuppikakut

Vanhin kummityttöni täytti viime viikolla 18 vuotta! Ihan hurjaa, mietin juuri tässä yhtenä päivänä miten omituista ja mahtavaa ja jännää, että olen saanut seurata ihmisen elämää ihan sen alkumetreiltä täysi-ikäisyyteen saakka! Huh! :)

Synttäreitä vietettiin vasta viime keskiviikkona suvun kesken ja tarjouduin leipomaan jotain juhliin. Sankari toivoi suklaakuppikakkuja ja minähän toki toiveen toteutin! :) Kummityttö lähetti minulle pari linkkiä, mutta löysin sitten kuitenkin itse toisen ohjeen, jota halusin kokeilla.
Itse koen, ettei suklaiset leivonnaiset ole oikein vahvuuteni, sillä tuppaan paistamaan niistä usein liian kuivia, jos nyt mutakakkua ei lasketa. ;) Nyt kuitenkin pysyin tarkkana ja näistä tulikin lähes täydellisiä koostumukseltaan. Kuorrute oli minunkin herkkuhampaalle hieman liian makea, joten sitä täytyy ensi kerralla miettiä toisenlaiseksi. (Tuo alkuperäisen ohjeen marenkikuorrutus olisi varmaan ihan hyvä, mikäli leivosten ei tarvitse odottaa yhtään)

Ohje on siis täältä, mutta kirjoitan sen tännekin ylös kun nuo linkit tuppaa joskus häviämään.




Suklaa-vadelma kuppikakut

150g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3dl jauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1prk kermaviiliä (laitoin bulgarian jogurttia)
n.80g valkosuklaata
n. 100g jäisiä vadelmia

kuorrute:
50g margariinia
vajaa purkki tuorejuustoa
tomusokeria (ainakin 5dl)
n.100g tummaa suklaata
punaista elintarvikeväriä

- vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen vuorotellen kermaviilin kanssa.
- rouhi suklaa ja sekoita taikinaan, vältä turhaa vatkaamiista.
- annostele muffinivuokiin n.3/4 täyteen (itse laitan aina vuoat muffinipeltiin) ja paina jokaiseen muutama jäinen vadelma. Minulla näitä tuli 16 kpl.
- paista 200 asteessa n. 15-18 minuuttia. Kannattaa kokeilla cocktailtikulla kypsyyttä, koostumus on hyvä kun tikkuun jää ihan hitunen taikinaa kiinni pistettäessä. Anna jäähtyä.

Tee kuorrutus:
- vatkaa margariini ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeria kunnes koostumus on hyvä. Jos halua kaksivärisen kuorrutuksen niin tässä vaiheessa värjää kuorrute elintarvikevärillä (tai jätä valkoiseksi). Itse jätin hyvin haaleanvaaleanpunaiseksi. Laita tähtitylla yhteen pursotuspussiin ja toiseen pussiin noin neljäsosa kuorrutteesta. Pursota tyllalliseen pussiin vana vaaleaa kuorrutetta. Sitten sulata suklaa varovasti esim. mikrossa, sekoita suklaa kuorrutteeseen ja laita kuorrute kolmanteen pursotinpussiin. Pursota tyllalliseen pussiin. Sitten vaan kuorruttamaan kun leivonnaiset on jäähtyneet! :)




Herkullista viikonloppua! Minä menen tänään lasittamaan raku-kurssin töitä ja huomenna meillä on sitten poltto. :)


Laura

2 kommenttia:

  1. Voi nam, mitä herkkuja ja niin upean näköisiä! <3
    Mukavaa lokakuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jenni! <3 Nämä kyllä ovat tosi herkullisia! Leivoin eiliseksi uudelleen tupla-annoksen.. ;)

      Sinulle myös mukavaa alkanutta lokakuuta! :)

      Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!