perjantai 2. tammikuuta 2015

Mökötupa

Edelliseen blogiin tein muutama vuosi sitten postauksen meidän mökötuvasta, eli ulkosaunan pukuhuoneesta. Meillä on siis tuolla navetassa (jossa siis ei muita eläimiä ole, kuin pupuilla oma huone) ihana sauna. Puusauna, joka lämpiää yhdellä pesällisellä puolessa tunnissa suunnilleen. Ihanan kosteat löylyt siellä saa sillä kiviset seinät ja lattia päästää kosteutta aina sopivasti ilmaan. Ihan liian harvoin sitä kyllä lämmitetään, mutta se johtuu pääosin varmasti siitä, ettei siellä ole peseytymismahdollisuutta. Tokihan siis mökillä ollaan totuttu peseytymään ilman suihkua, mutta kun löylyvedetkin pitää saunalle kantaa niin pesuvesiä ei ihan viitsi. ;) Mutta sinne on tulossa jossain vaiheessa pesutilat, tai kylpylä, joksi suunnitelmaa tykkään kutsua. Ihan ykkösenä ei tuo remppakohde meillä ole, joten näillä mennään ja onhan se toisaalta hauska kipsutella pihan poikki suihkuun sisälle.

Sauna itsessään on ihana hämyisä, ja useimmiten saunommekin siellä ihan vaan kynttilänvalossa. Mitäpä siellä nyt tarvisi nähdäkään? :)

Nyt uuden vuoden aattona lämmitettiin sauna vieraille, ja tietenkin itsellemme, ja taas palautui mieleen että kyllähän täällä voisi vähän useamminkin saunoa.. ;) Laitettiin minun n. kuukauden takainen tori.fi -löytöni, eli tuo ihana naulakko seinälle ja sytyteltiin kynttilöitä. Tykkään mökötuvan rosoisuudesta erityisesti.

Mökötuvassa on myös toimiva leivinuuni, jonka käyttöä ollaan silloin tällöin opeteltu. Vielä ei osata lämmittää sitä sopivasti vaan melkein aina on lihapata pitänyt laittaa vielä sähköuuniin, mutta on sillä todella hyvä lämmittää tila. Ja kyllä minä vielä jonain päivänä paistan leivätkin siellä! Tuo sininen ovi johtaa siis saunaan, aika hauska väritys tuolla mökötuvassa. :) Sohva on aika ruma, mutta ihan toimiva vuodesohva, jossa ollaan esimerkiksi yksi uudenvuoden yö nukuttu miehen kanssa ja mies myös usein kesäisin nukkuu tuolla yövuorojen jälkeen.

Sitä en osaa sanoa, mistä nimi tulee. :D

Laura

8 kommenttia:

 1. Onpa teillä ihana saunatupa! Ja tuo naulakkohan on ihan samanlainen kuin meidän saunatuvassa oleva. :) Me mietitään aina ihan samaa, että pitäisi käydä useammin, mutta jotenkin on vaan muka hankalaa (varsinkin talvella) lähteä ulkokautta saunaa lämmittelemään. No, tänään taas lämpiää, jotenkin siitä taas innostuttiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla nyt tuon uuden vuoden jälkeen saunottu, jotenkin kai kun sairastuttiin niin jäi sitten... Mutta jos vaikka ens viikonloppuna innostuttaisiin lämmittämään taas! :) Yritin kurkkia sun kuvista naulakkoa, mutta en ole varma osuiko silmään.. ;)

   Poista
 2. Mökötupa on mainio nimi! Ulkosauna olisi ihan luksusta, mutta sellaista ei saa tänne keskelle kaupungin kaava- aluetta rakentaa- plääh. Haaveilen siis kylpytynnyristä, johon taatusti sipsuttelisin pikku bikineissä ihan pirruuttani naapureiden kauhuksi harva se ilta... Olis siitä ihana katsella tähtitaivasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan hauska nimi, vissiin joku paikallinen juttu, tai sitten miehen suvusta sillä anoppi käyttää samaa ilmaisua ainakin. ;) Kylpytynnyri on meilläkin suunnitelmissa juurikin tuonne ulkosaunan yhteyteen, toteutus....saa nähä milloin? :D

   Poista
 3. En kestä! Miten ihana saunakamari <3 Upea tunnelma ja tuo puu-uuni!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Siellä on ihan oma tunnelmansa kyllä ja hellalla saa kivasti lämpöä... :)

   Poista
 4. Muuta en osaa sanoa, kuin että teidän Mökötupa on aivan ihana! Ja kuinka ihanan rouhean naulakko löydön olet tehnytkään!
  Meille rakennettiin uusi ulkosauna muutama vuosi sitten ja kyllä siellä kantovedellä voisi peseytyä, mutta tykkäämme kipitellä pihan poikki sisälle suihkuun (säästyy saunan pesussa) : P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo naulakko oli kyllä todellinen löytö. Yhtenä päivänä marraskuun lopulla keksin että haluan meidän keittiöön vanhan pienen naulakon. Tori.fi:stä löytyi sitten tuo, vähän epämääräinen kuva oli mutta kun tarjoamani 10€ oli sopiva myyjän mielestä niin ajeltiin tytön kanssa pienessä lumisateessa se hakemaan. Perillä sitten yllätyin, kun se olikin aika paljon isompi kuin kuvittelin, mutta niiiin ihana! Joten tietenkin mukaan lähti ja paikkakin löytyi! :)

   Kyllä periaatteessa tosiaan kannetullakin vedellä peseytyisin ihan mielelläni, mutta kun suihku on kuitenkin melko lähellä niin mukavuus voittaa... ;) Mökillä sit eri asia. :)

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!