keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pienet pihaniksit

Taloon.com on pistänyt pystyyn blogien Pihaniksit -kilpailun. Niinpä minäkin innostuin nappaamaan muutaman pienen niksivinkin meidän pihalta.


Ensimmäinen niksi on viimeaikaisimmista oivalluksista minua eniten innostanut. :) En vaan voi ottaa kunniaa siitä itselleni, vaan äitini tämän keksi. Nimittäin laittaa kastelukannut koukkuihin roikkumaan! Ennen ne kuljeksi ties missä ja pyöri jaloissa, vaan eipä enää! Kauniit koukut löysin Casamista.
Toinen niksi tuli ihan omasta päästä kun törmäsin aitassa vanhoihin haarukoihin: "näihinhän saa nimikyltit tosi hauskasti!".Kolmas niksi on varmaan kaikille jo tuttu, elikkä vanhojen puulaatikoiden käyttö kasvatuslaatikoina. Ylemmässä kuvassa kyseessä on vanha perunalaatikko, jossa kasvaa kesäkurpitsat. Alemman kuvan laatikon alkuperäistä käyttötarkoitusta en tiedä, mutta ainakin siihen leimatun tekstin mukaan se on tullut Norjasta. :)
Laatikoihin siis vain laitetaan multasäkki, jonka päälle jäävä osio leikataan pois ja pohjaan tehdään muutama reikä mahdollista tulvaa ( ;) ) varten.Neljäs niksi on semmoinen, että luulin sen olevan jo kaikille tuttu, mutta Puutarhapäivä osoitti luuloni vääräksi, sen verran tuli kommentteja hyvästä ideasta! :) Eli kurkkujen kasvatuslaatikoiden ikkunakannet. Mies on nikkaroinut laatikot "mittojen mukaan" vahoista harmaantuneista laudoista ja kanneksi laitoimme laatikoihin vanhat ikkunat, joita onneksi varastoista löytyy vielä kasvihuoneprojektiakin varten. ;) Kauniilla ilmalla ikkunat on helppo siirtää syrjään ja kun kurkut kasvavat laitojen yli, ikkunat otetaan kokonaan pois.

Meidän piha ei ole vielä lähellekään valmis (eikä kyllä koskaan tule olemaankaan :D ), päällimmäisenä mielessä siintää se kasvihuoneprojekti, kun nyt kaikilta kiireiltä siihen päästäisiin.
Lisäksi haaveilen leikkimökistä lapsille. Tämä Otto esimerkiksi olisi suloinen vaihtoehto! Sen voisi hyvin maalata samalla maalilla kuin talo on maalattu. Se on myös ihan mukavan kokoinen, mahtuu kalusteitakin sisälle!
Myös valaistus pihallamme on aika onneton. Valoa tarvitaan kipeästi lisää, ja nämä kaksi seinävalaisinta miellyttää erityisesti silmää: Stora Bält ja New Haven. Ovat ihan "mun näköisiä" ja sopisivat mielestäni tosi hyvin talomme ilmeeseen.

Tällä kirjoituksella osallistun nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.pihaniksit.fi kutsuttuna. Saa nähdä kuinka käy! :D

Laura

2 kommenttia:

 1. Ihania ideoita!

  Täytyykin kurkkia kirppiksiä sillä silmällä josa vaikka haarukoita bongaisi tuohon tarkoitukseen. =)

  Meillä lapsuudenkodissa kurkuilla oli juur tuollaisia lavoja. Myös kaalit taimetettiin lavoissa ennen kuin ne koulittiin ja siirrettiin muualle. Sitten kurkut valtasivat lavat.

  Kastelukannukoukku olisi tosiaan hyvä idea, koska esim kovalla tuulella tyhjä kastelukannu saattaa lennellä minne sattuu kolisten. Meillä ainaskin on sellaisia hurjia tuulenpuuskia, jotta vievät teltat ja katokset jne... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun olet jättänyt kommenttia! :) Meillä ainakin kannut kolisee jaloissa ja on aina tiellä ärsyttävästi, mutta ei enää nuo isommat kun ne - kumma kyllä :D - tulee myös laitettua takaisin paikalleenkin! :)

   Mäkin muistan, että meillä olisi jotain ollut lavoissa kotona, en vaan muista mitä! (täytyy kysyä äitiltä ;) ) ja semmoinen vahva lapsuusmuisto on, kun kasvihuoneessa nypittiin tomaateista varkaita. Osaanpa nytkin siis tehdä sen! :)

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!