keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ekat
Tänään ystäväni K kävi tyttärensä kanssa meillä aamupäivätreffeillä ja sain inspiraation tehdä tämän syksyn ekat joulutortut. Ja ai vitsi että ne maistuikin taas niin hyviltä! Siinä on kyllä semmoinen tuote, että keksijää voi onnitella lämpimästi! :D Tulee nopeasti, maistuu herkulliselta...

Joulutorttukauden lisäksi meillä on alkanut myös mandariini- ja jouluvalokausi. (No, jo muutama viikko sitten, mutta ei se nyt ole niin tarkkaa... ;) ). Itse siis kutsun näitä joulu- enkä kaamosvaloiksi, mutta käytän kyllä lähes vuoden ympäri, heh! Ruokailuhuoneen ikkunaa on samat valot kaunistaneet jo ainakin vuoden, ei ne kyllä ihan koko ajan ole päällä olleet. ;) Mutta kauniit ne on kesälläkin juhliin laittaa! Ja muutenkin.. ;) Navetan "puutarhavajan" räystäälläkin on valot roikkuneet jo pari vuotta ainakin, joskus reilu viikko sitten kävin vaan tökkäämässä pistokkeen seinään. Ei ne onneksi edes juuri kesällä sieltä erotu. Muualta sentään saadaan valot talven loputtua kerättyä pois. Kauheessa mytyssähän ne tuolla varastossa on, huoh... Eikä kaikki edes pala, mutta eiköhän niistä jotain vielä aikaan saa. Jos olisi fiksu niin menisi virittelemään ne jo kohta, eikä odottelisi pakkasia ja sormien jäätymistä ko. hommassa. Katsotaan, olenko. ;)

Sisälle valoja olen viritellyt lisää pikkuhiljaa, muutamat uudetkin jo tullut hankittua (tähti Perfect Home -kutsuilta ja feikki-happylightsit Robbarista), mutta nämä vanhat patterilliset tähtivalot viritin nyt ovensuuhun, lempparikorttitaiteilijan, Reetta Isotupa-Siltasen korttien viereen.

Eipä noita pakkasia kyllä ole tulossa, 10 päivän ennuste lupaa pelkkää plussaa (onneksi vaan asteen - parin verran), mutta jotain valkoista (räntää..) on huomiseksi sentään luvatu! ;) Muistissa on vaan viime talvi, niin kummalliset säät oli kyllä että! Jospa tänä vuonna tulisi edes lunta!

Täytyy tänään vielä paistella vähän lisää torttuja, sillä isoveli oli vähän harmissaan kun ei saanut kuin yhden... ;) Mihin lie kaikki kadonneet. Pikkusisko ei niin välittänyt, mutta mandariineja söisi kyllä vaikka kuinka, ja onkin oppinut pyytämään niitä sanomalla "vain yksi!". No, onhan nuo toki ihan terveellinen vaihtoehto, mutta kun alkaa pyytää neljättä ja viidenettä niin täytyy vähän rajoittaa... ;)


Laura

4 kommenttia:

 1. Valot kyllä ovat niin tunnelmallisia että kyllä niitä voi hyvin käyttää ympäri vuoden. Kiitos viimeisestä! Oli mukava taas nähdä ja turista kuulumiset. Tortut oli kyllä NAM! Ja ruoka extra nam! Mukavaa isänpäivävkonloppua <3 K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa mieltä valosarjoista. :) Tosin ehkä vois vähän hassulta näyttää räystäässä tuikkimassa huhtikuussa. ;D

   Kiva kun kävitte ja nähääns taas pian! :)

   Poista
 2. Mä olen vasta nyt alkanut laittelemaan valosarjoja, mutta ongelma on, että suurin osa on viime talvelta hukassa.. :( En raaskisi millään ostaa uusia, mutta kun eivät ne vanhat vaan löydy, niin kai se on pakko.. Pitää varmaan munkin jättää ne vaan paikoilleen kesäksi, niin tiedän syksyllä, missä ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toihan on hyvä sanoa miehelle joka naljailee niistä yksistä jotka aina on samalla paikalla. ;) Mä sain jo käytyä valosarjat läpi (jotka löytyi kaikki samasta paikasta kiitos miehen..) mutta pari sarjaa on pimeänä, ja pitäisi käydä läpi että saako ne vielä palamaan... En viitsisi minäkään uusia ostaa...

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!