maanantai 31. elokuuta 2015

Loviisassa

Pääsin kuin pääsinkin eilen sitten Loviisan Wanhat talot -tapahtumaan! Olen siellä jo muutamia kertoja käynyt, mutta aina se vaan jaksaa viehättää. Ja jännä juttu, että monet talot ovat viime vuodesta jo muuttuneet, toki siis remppakohteet muuttuvat mutta myös monet ns. "valmiit" kodit ovat muuttuneet sisustukseltaan.

Kameran jätin autoon, sillä en vain jaksanut kanniskella sitä möhkälettä mukanani, vaan nappailin kuvia kännykällä kaikista mielenkiintoisimmista ja inspiroivimmista kohteista. Tässä niistä muutamia.



Kävimme kahvilla pop up -kahvilassa, ehkäpä viereisen Runda munken -kahvilan "sivukonttori" oli se? Oli kyllä niin mielettömät valikoimat että meinasin pyörtyä... Myöhemmin söimme eräällä terassilla, jonka nimeä en kuollaksenikaan nyt muista, ihanat ceasar -salaatit, minä kanalla ja ystäväni K (kiitos seurasta! <3) katkaravuilla. Herkullista!





Ehkä suurimmaksi suosikiksi on noussut minulla vuosien varrella Vackerbacka. Jotenkin sen sisustus vaan kolahtaa syvälle. Talossa käsittääkseni asuu kolmilapsinen perhe, ja vaikka koti onkin sen kokoiselle melko pieni, niin tilat on saatu kivasti riittämään. (korjaus: talossa asuu sittenkin kuusihenkinen perhe) Talolla on myös suuri sisäpiha (jonne oli viime kesästä rakentunut hauska jaloilla seisova maja, jonka edessä nuorten miesten bändi piti keikkaa) jolla kyllä mahtuu temuamaan. Pihapiirissä on myös erillinen parin huoneen rakennus, ehkäpä koti laajentuu sinne? Sisääntuloon oli ripustettu pompomeja, ihanaa!




Toinen suosikkini oli Villa Lilla Gula, kaksilapsisen perheen laajennettu talo. Kauniisti oli tässäkin kodissa saatu pienet neliöt käytettyä ja pihaa oli myös heillä. Todella hauska valaisinratkaisu käytävällä ja varsinkin toinen lastenhuone oli kiva!




Yski suosikeistani oli Villa Limppu, jossa kirjaimellisesti tuoksui limppu päätähuumaavasti. Talon emäntä olikin keittiössä paistamassa limppuja, joita myi myös halukkaille. Itseasiassa joutui siinä vaiheessa myymään eioota, kun me paikalla olimme. Maistiaiset kuitenkin saimme, ja todella herkulista leipää se olikin! Vanhempien makuuhuoneeseen oli rakennettu vitriinikaappi ja ovena toimi ikkunoista tehty liukuovi, Muutenkin tähän taloon oli rakennettu todella kaappeja ym. itse. Yläkerran pienestä wc:stä sain inspiraatiota omaan yläkertaamme, jonne h a l u a n vielä wc:n joskus...Tämä kohde oli minulle uusi, mutta toivottavasti ensi vuonna pääsemme kylään uudelleen.


Pitkänpöydäntalon piha on aivan ihana kanatarhoineen ja se kasvihuone....oi oi oi! Jopa mies kommentoi kuvaa, että aika komea! :D Siellä tomaatit kiipeilivät kaunista tiiliseinää vasten ja kasvit oli istutettu kivoihin muurattuihin altaisiin. Tahon!

Muutamia muitakin kuvia vielä olisi ja kohteita joista tykkäsin (esim. Kuninkaanlampi erityisesti pihan puolesta ja Muotokuja) mutta jätetään tämä nyt tähän. Ihana päivä ja ihana kaupunki!

Kotiin tullessa löysinkin sitten pienen kuumeisen tytön sängystämme, joten arki palasi rytinällä vauhdikkaan ja rennon viikonlopun jälkeen. Onneksi pieni vaikuttaa jo hyvin paljon terveemmältä, onneksi kuitenkin on jaksanut vielä tänään levätä.

Ihana viikonloppu siis kyllä siivouspäivän kirppiksineen (jossa kyllä kävi todella vähän porukkaa...), ystävien synttäreineen ja Loviisan reissuineen, huippua! :)

Ootteko te käyneet Loviisan wanhoissa taloissa?

Laura

15 kommenttia:

  1. Hitsi, mä olin ajatellu että menisin tonne, en ole koskaan käyny. Mutta en sit saanu aikaan, en keksiny itelleni seuraa enkä yksin halunnu lähteä (koska en taida ees osata ajaa koko Loviisaan.....). No, ehkä ensi vuonna sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hitsi. Mutta hei Loviisassa on joulun aikaan ihana joulutapahtuma ja tämä viimeviikonloppuinen on onneksi joka vuonna! :) Suosittelen kyllä ja Loviisaan on niin helppo ajaa, että taatusti sinne löytää. :) (poislähtö onkin sit vaikeampaa, ainakin mulle näköjään, sillä en kyllä tiedä missä meni vikaan mut ajeltiin sitten aika monta (kymmentä?) kilometriä kuninkaantietä moottoritien sijaan.. ;) :D )

      Poista
  2. Oiiii, ihanan näköisiä koteja! Voi miksi tapahtuma on laitettu samalle viikonlopulle kuin venetsialaiset! Toivottavasti ensi vuonna ne osuvat eri viikonlopuille niin pääsisi itsekin tuonne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, suosittelen kyllä ehdottomasti! Ihania taloja ja kirppiksiä ja tunnelmaa! :) Venetsialaiset onkin sitten multa kokematta... :)

      Poista
  3. Heip! Vackerbackassa asuu kuusihenkinen ihana perhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, mulla on näemmä tuolla kirjoitusvirhe, oon tarkoittanut kirjoittaa kolmilapsinen eikä -henkinen. :) (täytyy korjata). No, vikaan olis sekin mennyt. Kiitos korjauksesta! :)

      Poista
  4. Loviisan Wanhat Talot tapahtuma on aina elokuun viimeisenä viikonloppuna, niin myös ensi vuonna jo kahdettatoista kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toivottavasti ensi vuonnakin pääsen paikalle! :)

      Poista
  5. Tervetuloa pyörtyilemään myös ensi vuonna! :)
    T Katjan ja Maijan pop-up cafe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan varmasti jos tosiaan paikalle taas pääsen! :) Jäi kaivelemaan sipulipiirakka niin paljon (kun otin siis muuta) että oli pakko eilen leipoa sellainen pitkästä aikaa. :D

      Poista
    2. Pyrimme ensi vuonna olemaan samassa paikassa, jos vain suinkin mahdollista! :)

      Poista
  6. Tuolla olisi ollut kyllä ihana käydä. Ensi vuonna haluan ehdottomasti nähdä tuon ja joulutapahtuma kuullostaa ihan superihanalta ♥ ♥ Sinne siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä vähän jopa mietin että taitaa Loviisa mennä mulla nyt hieman Porvoon edelle ihanuudessaan... Toki silleen erilaisia, että Porvoossa enemmän putiikkeja ym. Että sinänsä vaikea verratakin. Ihania kumpainenkin ja jouluna koitan päästä molempiin jos vaan mitenkään ehdin! :)

      Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!