maanantai 23. joulukuuta 2013

Ajatuksia aatonaattona

Viime päivät - ja vissiin koko joulukuu - on ollut mulle vähän "vaikeeta" aikaa. Tai olen huomannut että "pitäis sitä ja pitäis tota" ja "miksi näin, miksei noin". Monet ihan turhia juttuja, mistä lapsille sanoo että turha tommosesta on natista kun sille ei minkään voi, mutta itse sitten masistelee sitä ettei ole lunta jouluna. No voivoi, kun oikeesti asiaa ajattelee. Sille ei. voi. minkään.En ole jaksanut siivota hulluna, perussiistiä on, mutta kun "se ei riitä". Miksei? Ja olen siitä kehittänyt syyllisyyttä itselleni, että olenpa laiska ja saamaton. Samalla olen kuitenkin tehnyt karamelleja, sinappia, joululeivonnaisia, taitellut tähtiä ja rasioita, ja ennenkaikkea pyörittänyt arkea. Että ehkä mä en ihan täysin saamaton laiskimus sitten olekaan.

Eilen oli väsyttävä päivä. Esikoinen hyppi seinille jännitystä ja kuopus itkeskeli kurjaa oloaan. Olis pitänyt siivota ja sitätätätota, mutta en jaksanut. Pimeys ja harmaus väsyttää. Illalla lähdin kylämme kirkkoon Kauneimpia joululauluja laulamaan ja kuuntelemaan. Monena vuonna on pitänyt mennä mutten ole ehtinyt. Nyt ajattelin että ihan sama vaikka siivous kärsii. Odotukset olivat tosi korkealla, joten olo ei ollut mikään kovin euforinen kirkosta palatessa. Mukavaa oli kyllä, ei sillä mutta tunnelmalta odotin enemmän. [Hämyistä kirkkoa ym.] Silti oli ihana hiljentyä hetki, kuunnella sanoja kerrankin ja olla vaan. Hyvä että menin.

Nyt olen sitten siivoillut ja laittanut kotia, vienyt muistamisia ystäville, pakkaillut lahjoja... Kuusi odottaa pieniä koristelijoita. <3 Pikkusiskokin oppi sopivasti näin joulun alla uuden sanan: "tottu", eli tonttu. <3
Tänään siis vielä koristelua. Aatto ollaan minun vanhemmilla ja joulupäivä miehen. 

Ihanaa aatonaaton iltaa! Jos jotain ette saa valmiiksi niin ei se haittaa. :)

Laura

6 kommenttia:

 1. Joulu on ihme odotusten aikaa. Jos silloin kun mä olin kotona lasten kanssa, olis ollut blogimaailma, mä olisin ollut ihan rikki kun olisin vertaillut kaikkea mitä mulla ei oo ja mitä en oo tehnyt ja mitä en ole edes tajunnut että olisi pitänyt tehdä. Maailma oli armollisempi. Mutta toisaalta myös se, että on pienet lapset, vie energiaa valtavasti ja tuo paineita perhejuhliin. Kun lapset kasvaa, itsekin oppii huomaamaan että näitä jouluja tulee ja menee, eikä mitään menetä vaikka joku ei olisikaan niistä aina täydellinen. Riittävän hyviä jouluja on ollut tarpeeksi :) Tänä jouluna meille ei ekaa kertaa tule joulupukkia, olemme kotona ja meillä on rentoja vieraita.

  Otahan iisisti ja nautiskele siitä mitä on, seuraava joulu on kuule ihan just (taas) heh!

  Mutta kaikesta huolimatta siis hyvää joulua Raparperin alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla varsinkin jouluun kohdistuu isoja odotuksia, se on mulle ehdottomasti lempijuhla ja -aika vuodesta. Mutta onko kauan jos alan kehittää siitä jotain stressiä? Tuskin. ;) Enkä mä tosiaan - omasta mielestä ainakaan - ole mitään joulustressiä varsinaisesti kehittänytkään, en siis yritä kummia kun en ruokiakaan laita tms. Mutta kai se jouluun osittain liittyy kuitenkin. Mä relaan nyt. :)

   kiitos JOnna ja hyvää joulua sinne sitruunapuunjuurelle myös! ;)

   Poista
 2. Ihanaa joulua teidän perheelle Laura! <3 Kyllä se joulu tulee, vaikka ei lunta olisi, eikä kaikki ihan viimeisen päälle olisikaan. Itse olen tänä jouluna huomannut, että joulu tulee tosiaan vähemmälläkin, kun on ollut pakko höllätä ja keskittyä muuttoon. :)

  VastaaPoista
 3. Oi, oi, kyllä on iloa silmälle kerrassaan tuossa luistimessa. Jäin itsekin sitä vähän haikailemaan kun en silloin ostanut, mutta kun ei sille ollut paikkaa meillä. Mutta tarvitseeko kaikille tavaroille olla paikka? :D Mun mielestäni ei, mutta armas aviomieheni edustaa asiassa toista puoluetta ;) Tosi kaunis kyllä on ja sopii teille hyvin :) Tähtinauha on kyllä hyvä! Yhteyksiin sunnuntaista. K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tarvi! :D ;) (vaan on kyllä alkanut taas ahdistaa kaikki tavaranpaljous ja ajatuksena onkin alkaa vähän karsimaan...) Miehet on kummallisia näissä asioissa... ;)

   <3

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!