maanantai 6. heinäkuuta 2015

rippikakku (tai kaksi)







Tein eiliseksi kaksi kakkua nuoren naisen rippijuhliin. Sankarin toivomuksena oli violetti kakku valkoisilla kukilla ja hopeakuulilla. Oli siis aika helppo valita sokerimassapäällysteinen kakku toteutettavaksi. Isot kukat väsäsin viime viikon aikana sokerimassasta itse. Oli tosi hauskaa puuhaa, vaikka minulla ei ollutkaan käytössä minkäänlaisia "oikeita" työkaluja. Lisäksi tein kukat sokerimassasta, ensi kerralla todennäköisesti hankin ihan sitä kukkamassaa.

Kakut kuitenkin onnistuivat kivasti ja kuulemma maistuivatkin hyviltä. Täytteenä lemon curdia ja mansikkatäytettä (reilusti soseutettua mansikkaa, kermavaahtoa, maustettua rahkaa ym.)

Eilen oli myös syntymäpäiväni ja kakkujen toimituksen jälkeen oli tarkoitus lähteä pienelle päiväreissulle jonnekin, Porvooseen tms. mutta kun sain kakut toimitettua alkoi päätä särkeä ja jonkin ajan kuluttua palella ja sitten taisi vähän lämpökin nousta. Jouduinkin siis makaamaan lähes koko päiväksi, mutta sillä se sitten ohi menikin! Mitä lie jännityksenpurkautumislämpöä? Illalla päästiin jo esikoisen kanssa leffaan katsomaan Kätyrit. Hieman erilainen synttäripäivä siis, aamulla nauratti kun väänsin kakkuja mutten itselleni. :D

Tänään suunnitellaan pientä kesälomareissua, tarvitaanko ihan passejakin vai pysytäänkö kuitenkin Suomen rajojen sisällä? Sekin pitäisi päättä - ja äkkiä että ne mahdolliset passit ehtii tulla! Ihanaa kun aurinko vielä paistaa, loppuviikoksi onkin sitten luvassa sateita - taas...

Laura

8 kommenttia:

  1. Onnea synttärien johdosta vähän myöhässä!!
    Ihanat kakut oot taas tehnyt, olisit nyt itellekin tehny siinä samalla sutinalla. =)
    Kivaa tulevaa reissua - se reissun odotus on melkeinpä parasta koko asiassa... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En mä viitsinyt tehdä kun ei juhlittu mitenkään, olis jäänyt itselle syötäväks koko kakku pian! :D Perjantaina kävi muutama vieras ja silloin tein pavlovan, se oli mun synttärikakku tällä kertaa. (oli nimittäin ajatus et sillä reissulla vois käydä jossain kahvilassa synttärikakulla ;) )

      Reissu on nyt varattu, jee!

      Poista
  2. Onnea! Ja superkauniit kakut olet tehnyt, se on taitolaji! <3 Me mennään tänään katsomaan kätyrit ja uhkarohkeasti meinattiin ottaa toi nuorimmainenkin mukaan, saa nähdä onko se sille liian jännä ja joudutaan poistumaan kesken leffan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä se saattaa vähän jännä olla, tai siis riippuu tietenkin lapsesta, mutta muutamassa kohdassa [spoiler]mm. kun kätyreitä jahdataan moottorisahalla...[/spoiler] mietin et onks tää oikeesti ihan K7 -materiaalia. ;) Mutta tuo vajaa 9v. oli ainakin sitä mieltä ettei ollut yhtään paha. On ne vaan ihan supersöpöjä ne minionit! <3

      Poista
  3. Tosi hyvin olet onnistunut kakkujen teossa. Varsinkin nuo isot kukat ovat tosi hienot ♥ Sokerimassakakku onkin helteisellä kesäsäällä paljon parempi vaihtoehto kuin kermakakku. Meilläkin oli puhetta tuosta leffasta. Se kiinnostaa vähän isompiakin lapsia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krisse, mä oon kyllä itekin ihan tyytyväinen. :) Vähän taas erilaiset kakut kun mielessä oli alunperin mutta silti.
      Me kun oltiin siinä originaaliversiossa (englanniksi puhuttu "2D" -versio) niin siellä olikin paljon enemmän "isompia lapsia" kuin lapsia. ;) Elikkä ihan on mun mielestä suunnattu kaiken ikäisille. :)

      Poista
  4. Vau mitä taidon näytteitä :) Taitava olet! Mukavaa lomareissua! K

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!