tiistai 19. elokuuta 2014

Siemennäkkäri

Varoitus! Aiheuttaa vakavaa riippuvuutta!


Äitini sai kesällä joillain kutsuilla ihanaa siemennäkkäriä, pyysi reseptin ja on sen jälkeen tehnyt näkkäristä erilaisia versioita. Minä olen saanut nauttia noista "kokeiluista" mm. mökillä, sekä tietysti kun ollaan käyty kylässä. Ja voi että miten siihen jää koukkuun! :D Ohjeen sain äidiltä jo jokin aika sitten mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla sitä, vaikka äiti sanoikin että se on tosi helppo.
No, nyt sitten päätin että on jo aika kokeilla tätä itsekin, ja helppoahan se oli! Ohjetta jouduin hieman muokkaamaan (mm. alkuperäisestä ohjeesta, jonka tähän laitan, poiketen käytin maissitärkkelyksen ja perunajauhojen sekoitusta ja soijarouhetta, ja muutenkin siemeniä on vähän muitakin kuin ohjeessa mainitut) mutta hyvää tuli!



Siemennäkkäri

2½dl maissijauhoja
1dl pellavansiemeniä
½dl auringonkukansiemeniä
½dl kurpitsan siemeniä
1½dl seesaminsiemeniä
suolaa
½dl öljyä
2dl kuumaa vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää nesteet ja sekoita, taikinasta tulee pallo
3. Laita pallo leivinpaperin päälle, toinen leivinpaperi päälle 
ja painele ja kauli taikina ohueksi levyksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Lisää pinnalle suolaa (esim. sormisuolaa, tai rouhi myllystä kuten minä nyt tein)
4. Paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia


Tästä tuli siis pellillinen näkkäriä, ja itsellä oli auringonkukansiemenien ja pellavarouheen lisäksi semmoista siemensekoitusta. Käytin ihan ryspiöljyä, sillä oliiviöljy usein maistuu läpi, enkä oikein välitä siitä mausta. Nyt herkuttelemaan! :)

Laura

p.s. Säilytetään paperipussissa ;)

2 kommenttia:

  1. Täällä kans ollaan siemennäkkärin koukussa! Mitenkäs muuten sun melonit jakselee?:D Täällä ei vielä tarvita liivejä ja saattaapi olla, että kun tarvitaan, pitäisi löytää sellainen yksi-kuppi-malli. Köynnös on niin hieno, etten raaski kovasti typistellä. Mutta hauskaa tämä seuraaminen ja odottamine on, kiitos tästä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsi, en olekaan muistanut tänne raportoida, mutta siis me ollaan yksi meloni jo syöty! :) Ihan mahtavaa! Ja toi siemennäkkäri...en kestä! <3

      Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!