tiistai 3. helmikuuta 2015

Seitsemän

Sain Marikalta blogista Palanutta siirappia ja pumpernikkeliä haasteen, jossa vastataan seitsemään kysymykseen, keksitään seuraavat seitsemän itse ja haastetaan ihmisiä mukaan. :) Hommiin siis! :)

kuva

kuva

kuva
1. Matkakohde, joka on tehnyt suuren vaikutuksen ja minne haluaisit matkustaa uudelleen?

Se on varmaan Brighton Etelä-Englannissa. Vietin siellä 3 kuukautta syksyllä 1998, ja jotenkin se kaupunki vain on niin ihana kaikkine sokkeloineen ja rantoineen. Joka joulu kun televisiosta tulee Lumiukko jaksan mainita muulle perheelle että tuolla ja tuolla äiti on käynyt! :D
Yksi paikka joka ei ole vielä ainakaan alkanut kyllästyttää onkin sitten ihan tuo rakas eteläinen matkakohde eli Tallinna, ja tarkemmin sanottuna vanha kaupunki siellä. Olen nyt jo reilun 10 vuoden ajan käynyt siellä vähintään joka toinen kevät ja aina tuntuu että löytyy uusi ravintola tai putiikki. Tokihan siellä siis puodit vaihtuukin, ei ne aina vaan uusia ole. ;)
Ja nyt kun etsin netistä kuvia Brightonista (omani kun eivät ole digitaalisessa muodossa) niin tajusin että onhan siellä hyvin samanhenkistä kuin Tallinnan vanhassa kaupungissa, minua kiehtoo ylipäätään vanhat kaupunginosat. :)
2. Top 5 arkiruokanne?

Oi, tää on paha juuri tällä hetkellä. Meillä esikoinen on nyt jossain semmoisessa vaiheessa että oikein mitkään ruoat eivät maistu. Onneksi sentään kasviksia syö, mutta liha ja kala ei tahdo upota. Eli meillä ei nämä "perinteiset" lapsiperheen ruoat kuten makaronilaatikko tai spaghetti-bolognese tee kauppaansa. Sen sijaan meillä syödään paljon salaattia, lihapullia (einekset uppois parhaiten mutta niitä ostan kuitenkin harvemmin), perunaa, kasviksia, pastaa jonkin verran, nakkeja tai kalapuikkoja joskus. Aikuiset toki syö sitä lihaa (hirveä, nautaa, kanaa lähinnä) ja kalaakin, mutta lapsille maistuu huonosti. Eiköhän tämä ole vaan vaihe.. ;) Mutta siis top vitosta en nyt tähän hätään osaa laittaa. :D
Pääasiassa kuitenkin pyrin tekemään ruoan itse, kuten nyt vaikka nuo tammikuun alussa tehdyt pitaleivät, joihin tein kebabinkin itse elämäni ekaa kertaa. :)

ja heti täytyy editoida - jo ennen julkaisua - että teen kuitenkin usein myös niitä ei-toivottuja ruokia, kuten tänäänkin makaronia ja jauhelihakastiketta. Ja sehän upposi, jopa esikoiselle! :D
3. Missä uimarannoilla käyt kesäisin/paras uimaranta evö?

No me käydään tässä meidän kylän omalla uimarannalla, sekä tietysti mökillä. Meiltä on tuohon rannalle ihan tosi lyhyt matka, ja se on kyllä tosi hyvä ranta (ylempi kuva). Niin hyvä, että kauempaakin sinne tulevat uimaan, ja onpahan jotkut ulkomaalaiset yöpyneetkin siinä rannalla.. ;) Tosin siihen se ei ole tarkoitettu.. Mutta matala hiekkapohja ja laiturin päästä voi vähän hyppiäkin. :)
Mökillä saakin sit rentoutua ihan omassa rauhassa, mitä nyt joskus kalastajat tuppaa tulemaan hieman liian rantaan meidän makuumme. Vissiin ihan hyvä kaislikko siinä. ;) Mökkiranta on myös todella matala ja turvallinen lapsille. (toki ämpäriinkiin voi hukkua jos ei valvo)
4. Pääsiäisperinteesi. Onko niitä?

No, meillä ei kyllä mitään semmosia ihan must perinteitä ole, yhtä lukuunottamatta. Rairuohoa tai vehnää yleensä koitan muistaa laittaa tulemaan, usein oon myöhässä. :D Koristeita kaivellaan esiin pääsiäiseksi ja virvotaan isovanhemmat. Yleensä käydään syömässä mun vanhemmilla, joskus myös anoppilassa. Pääsiäissunnuntaina on sitten se meidän ainoa "must" -perinne, eli munien piilotus. Omat vanhempani piilottivat aina meille siskoksille munat ja me ollaan miehen kanssa jatkettu perinnettä. Se on kyllä tosi hauskaa. :)
5. Minkä ikäisenä sait lapsesi? Oliko se mielestäsi hyvä ikä?

Olin 29 kun sain esikoiseni ja 35 kun sain tämän pikkusiskon. Tällä toisella kierroksella olisin halunnut olla nuorempi (=pienempää ikäeroa toivottiin mutta aina ei asiat mene niinkuin toivoo/suunnittelee) mutta kyllä sanoisin että esikoinen syntyi ihan sopivaan aikaan. Oltiin ehditty olla jo melkein viisi vuotta yhdessä ja "juoksut oli juostu". Olisin varmaan nuorempanakin voinut äidiksi "ryhtyä" mutta lasteni isä ei ollut vielä tullut eteeni. Ja ihan hyvä niin! (teininähän ajattelin että ihan viimeistään kaksikymppisenä pitäisi olla eka lapsi! :D )

6. Rakkain aarteesi sisustustukseen liittyen? - esine, huonekalu, taulu tai muu mistä et luopuisi mistään hinnasta?

Mulla on tapana kehittää vähän turhankin kiinteitä suhteita esineisiin, joten näitä aarteita on kyllä paljon. Mutta ihan päällimmäisenä on kai asioita, mitä olen saanut famulta ja niistä tärkein eräs pieni patsas. Myös eräät keittolautaset ovat aarteitani, nekin famulta saatu jo vuosia sitten. Niistä syödään vain riisipuuroa ja kesäkeittoa. :D En kyllä tiedä liittyykö ne sisustukseen...?
On myös huonekaluja joista en luopuisi, esimerkiksi keittiön vanhat turkoosin sävyiset tuolit ja olohuoneen lipasto. Vaikka ne joskus nykyisestä käytöstään poistuisikin niin meiltä ne eivät lähde.
Myös äitini maalaamat taulut ja teokset ovat tärkeitä, viikonloppuna sain juuri kaksi uutta.. ;)

7. Mitä tekisit jos nyt saisit 2000 euroa?

Hmmm.... Noh. Järkevähän laittaisi ne vaikkapa remonttirahastoon, mutta enpä tiedä olisinko niin kovin järkevä. Vielä järkevämpi hoitovapaalainen käyttäisi ne vaikka laskuihin mutta hui sentään, ei nyt niin voi tehdä! :D
Olen jo jonkin aikaa haaveillut vanhasta isosta talonpoikaiskaapista, niin varmaan siihen laittaisin rahaa ja jos jotain vielä jäisi niin luultavasti ne menisi lastenvaatteisiin.. ;)

Noniin, nyt sitten pitäisi keksiä seitsemän kysymystä ja haastaa muita mukaan.

1. Mikä on lempivuodenaikasi? Miksi?
2. Rakkain kuvasi (minkä haluat julkaista)?
3. Näkyykö ystävänpäivä teidän perheessänne? Jos, niin miten?
4. Mikä harrastus (bloggaamisen lisäksi) on sinulle niin tärkeä, ettet siitä haluaisi luopua kuin pakon edessä?
5. Jos saisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit ja miksi? (myös edesmenneistä saa valita)
6. Lempivaatteesi/asusi?
7. Minne haluaisit matkustaa? Miksi juuri sinne?

Haasteen heitän eteenpäin - ehkä vähän tylsästi mutta kuitenkin - kaikille jotka tämän postauksen lukevat! Olisi kiva että vastaisit ja vinkkaisit minulle sitten kun olet sen tehnyt että tiedän tulla lukemaan! :)

Laura

p.s. Oli muuten tosi hauska vastata tähän, koska sopivia kuvia etsiessäni päädyin katselemaan vanhoja kuvakansioita enemmänkin. :) Postauksen kuvat ovat siis vuosien varsilta.

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea vastauksiasi! Nämä haasteet vaan toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, nyt vaan nappaat haasteen tästä mukaasi! :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja vastaukset tosiaan! Minusta nämä haasteet on kivaa vaihtelua blogiteksteihin ja tuo kirjoittajaa ehkä askeleen tutummaksi lukijalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on just se että kiva lukea näitä kun siinä usein tulee esille jotain semmosta mitä muuten ei ehkä tulisi kirjoitettua. :)

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!