maanantai 19. kesäkuuta 2017

Marikalla kylässä

Viime keskiviikkona siis treffattiin Marikan luona. Olemme pitäneet blogitreffejä jo kolmena kesänä Marikan omenapuun alla kauniissa säässä ja sää oli mitä mainioin nytkin. Tosin tällä kertaa herkut nautittiin sisällä, mutta kyllä me pihallakin istuskeltiin.

Marikan ja perheensä koti on täynnä kaikkia ihania juttuja, kuten vaikkapa olohuoneen upea vanha kaappi, joka on aikoinaan palvellut jossakin puutyöverstaassa työkalukaappina. Sitten viimenäkemän oli ruokailutilan yksi seinä tapetoitu herkullisella tapetilla, jossa kukat kukkii ja linnut laulaa. Iso peukku! Tunnelma kotona on jotenkin niin ihanan rauhallinen ja valoisa. Varmasti suuri merkitys on sillä, että oikeastaan kaikki kotona on hyvin vaaleaa (värejä kuitenkaan unohtamatta) - paitsi ihana laumanvartija, joka sitten onkin täysi vastakohta. :D Mutta se tunnelma; ikkunat auki puutarhaan, sireenit huojuvat hiljaa tuulessa ikkunan takana, pikkukylän rauha. Ja kaikki nuo vanhat huonekalut... Oi että!
Pihalla on niiden omenapuiden lisäksi piharakennukseen tehty kesähuone, joka on varmasti kuin toinen olohuone kesällä. Sen kylkeen on suunnitteilla - ja rakenteillakin jo - terassi. Enpä malta odottaa millainen siitä tulee! :)

Ja jottei totuus unohtuisi niin taas pöytä notkui herkkuja. :D Meillä on aina tapana herkutella nyyttäriperiaatteella ja tällä kertaa mentiin aika makea-painotteisesti. Mutta mikäs siinä... ;) Itse tein gluteenittomia ja vegaanisia vaniljakuppikakkuja, sekä (samaten gluteenittomia ja vegaanisia) suklaa-kookos -fudgeja. Lisäksi saimme raparperipiirakkaa, täytekakkua, karkkia, sipsejä...

Aika kului jutelessä niitä näitä ja kotiin ajellessa olo oli kyllä mukavan virkistynyt! Kiitokset tällä kertaa paikkalla olleet bloginaiset Marika, Jessica, Krisse ja Katja. :)

Nyt me suuntaamme lasten ja mun vanhempieni kanssa Lappeenrantaan päiväreissulle! Mukavaa uutta viikkoa kaikki, tällä viikolla on jo juhannus!

Laura

p.s. Aikaisempiin postauksiin Marikan luota pääset tästä ja tästä linkistä. Postauksia muista treffeistämme löydät sivupalkista tägistä "blogitreffit". :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!