sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Leffailta -synttärit
Huhhei, taas on viikko vierähtänyt ihan melkein huomaamatta! :o Tuntuu ettei iltaisin ehdi mitään, tai ehkä paremmin jaksa... Kyllähän sitä nyt ehtisi vaikka mitä kun kuitenkin 6 tunnin päiviä teen, mutta jotenkin kun kotiin pääsee niin niissä kotihommissa ja harrastuksissa on ihan riittävästi ja luonnollisesti - ja valitettavasti - blogimaailma on jäänyt pienemmälle huomiolle. Eiköhän tämä tästä kun tottuu!

Mutta palataanpa viikontakaisiin juhlatunnelmiin vielä, nimittäin pojan kaverisynttäreihin jotka pidettiin viikko sitten perjantaina. Olimme miettineet, että pitäisimme ne keilahallilla (poika kun pääsi kaverinsa synttäreitä siellä viettämään) mutta hintatiedustelun jälkeen totesin että tuon porukan kanssa olisi synttärit tulleet hieman liian kalliiksi... Niinpä sitten mietintämyssy päähän ja jostain putkahti idea, että pidetäänpä leffailta! Äidiltäni lainasin videotykin ja tarjoilujen kanssa vedettiin mutkat hyvin suoriksi: karkkia, poppareita, sipsejä, keksejä ja cocktail-tikkuja. Aiemmin on tullut huomattua että pojilta jää kakku yleensä syömättä ja kun nyt oli tosiaan ensimmäinen työviikko ja muutakin järjestettävää niin päätin etten ala leipomaan perjantaiksi.
Järjestettiin pojille katsomo sohvineen, patjoineen ja tyynyineen ym. Astioina kertikset. (Popparitötteröt jäi vähän vajaiksi kun mikro sökähti neljännen popparipussillisen jälkeen. ;) Vähän ylikuumeni raukka, mutta onneksi tokeni sitten myöhemmin.) Ruoatkin katettiin suoraan olkkariin ja siitä sitten napsivat pitkin leffaa.

Leffaksi valikoitui The Lego movie ja taisivat pojat siitä tykätäkin! Mietin synttärien jälkeen että olikohan vähän "tylsät" synttärit kun ei ollut mitään riekkumista (muuta kuin n. puoli tuntia ennen ja jälkeen elokuvan) mutta luultavasti tuokin oli elämys; eivät kuitenkaan yleensä leffaa tuolleen porukalla katsele.

Lopussa vielä kuva siitä todellisuudesta mikä leffan jälkeen olkkarissa vallisti kun pojat pelmahtivat juttuihinsa. :D Todellakin suojasin lakanoilla sohvat sipsi-rasvaisilta sormilta. ;)

Mukavaa uutta syksyista alkavaa viikkoa! Mä täällä suunnittelen josko ihan haravoimaan lähdettäis pihalle! Hurjaa. :D Ja myöhemmin oon varannut itselleni pari tuntia omaa aikaa - opiskelua varten....

Laura

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea! Ja nykyään on kaikkia tollasia ihania juttuja, kuten vaikka noi poppari-tötteröt... tulee sellanen "oikeasti leffassa" olo tollasella rekvisiitalla!

  Mä en muuten tainnu kakkuja tehdä juuri koskaan, jos ollenkaan... kun ei niitä tosiaan kukaan syöny. Lasten kesteillä siis, aikuisille taas kakku ihan niin kuin kuuluu kuvaan synttäritarjottavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä halusin ehdottomasti popparitötteröt tuohon "tilaisuuteen". :)

   Mullekin kakku on semmonen niinku "pakollinen", tai niinku että jotenkin se kuitenkin sitä synttäriä juhlistaa. Mutta jos on pelkkiä lapsivieraita niin se on kyllä aika turha yleensä. :)

   Poista
 2. Meillä on myös luovuttu kakuista lasten synttäreillä, koska suurin menekki oli juurikin poppareilla ja irtokarkeilla! :D Kivan näköiset pirskeet ja vähän semmoiset "isompien" poikien juhlat selkeesti, just hyvä! Taidan markkinoida idean omalle kasiveellekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kun vinkkasit! <3 Mulla ollut jotenkin niin hektistä etten juuri blogimaailmassa oo ehtinyt kääntyä joten paljon kaikkea mennyt ohi...

   Pirskeet oli joo semmoiset "isojen poikien" kemut ja en kyllä muista milloin noin rauhalliset lastenjuhlat olis ollut! :D

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!