keskiviikko 21. lokakuuta 2015

kansallispuistossaMeillä on täällä syyslomaviikko menossa ja siitä harvinainen, että koko perhe on lomalla samaan aikaan! Toki miehellä on paljon mm. maatalousjuttuja mutta onneksi ollaan yhdessäkin ehditty touhuamaan, kuten tänään kun suuntasimme vanhempieni kanssa Repoveden kansallispuistoon pienelle retkelle.

Ajattelimme, että kuljemme osan Ketunlenkistä, joka kokonaisuudessaan on n. 5km pitkä lenkki. Pikkuneiti pääsi rinkkaan, sillä ei olisi jaksanut kyllä kokonaan kävellä, eikä kukaan olisi jaksanut häntä koko matkaa kantaakaan... Vähän matkaa kuljettuamme saavuimme lossille, jota siis kuljetetaan vaijerista vetämällä. Veden ylityksen jälkeen matkaa oli n. kilometrin verran Määkijän leiripaikalle, jonne viritimme tulet ja katoimme eväät pöytään. Kyllä maistuikin hyvältä ulkosalla! Glögikausikin tuli aloitettua samalla.

Jonkin aikaa oleskeltuamme lähdimme takaisin samaa reittiä kuin tulimmekin. Sanoin että haluan vielä sitten käydä Lapinsalmen riippusillalla, johon mies sitten ehdotti, että kulkisinkin itsekseni tuon koko Ketunlenkin. Mikäs siinä! Joten muu porukka suuntasi takaisin lossille päin ja minä jatkoin eteenpäin.

Lapinsalmella jouduin hetken aikaa odottamaan, koska halusin saada kuvan tyhjästä sillasta, johon on muuten alkanut ilmestyä noita "rakkauslukkoja". Kulkijoita Repovedellä olikin aikalailla. Vastaan tuli seurueita vähän väliä, kaikilla leiripaikoilla oli evästäjiä, emme mekään keskenämme Määkijässä istuneet. Silti ihanan siistiä oli, roskia ei ollut missään! Ihanaa, että ihmiset osaavat kunnioittaa aluetta. :)

Aika paljon kuvia tuli tähän postaukseen, oli vaan hankala karsia (ja tässä on siis jo karsittu.. :D )... Mutta kuvat nyt aina kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Jos et ole käynyt Repovedellä ja siihen on mahdollisuus niin suosittelen lämpimästi! Ihan huippureissu oli kyllä kertakaikkiaan!

Täällä syysloma jatkuu, vielä on kivoja juttuja odotettavissa. :) Opiskelujuttujakin olen ennättänyt saada eteenpäin, mikä on ihana juttu!

Mukavaa viikonjatkoa! :)

Laura

6 kommenttia:

 1. Voi ei, meidän piti mennä tonne käymään mutta unohtui sitten koko juttu. No ehkä ensi vuonna.. Kerran ollaan käyty joskus kauan sitten ja ihana paikka se kyllä on.

  Sitä tässä mietin, että mun mielestä noi rakkauslukot on aika huono idea tohon riippusiltaan... Ihan romanttista joo, mutta tuo aika paljon painoa siltaan noin niin kuin pidemmän päälle, jos yleistyy... Miksei tonne voitais kehitellä vaikka joku ihana teline ihan sinne maalle, mihin vois sitten niitä ripustella? Ei tarttis sit miettiä, että joudutaanko noi kenties joskus poistamaan tosta sillasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tullut ajatelleeksikaan noita lukkoja tuolta kannalta, ihan totta! Ihmeessä kannattaa keväällä sitten vaikka Repovedelle suunnata! :)

   Poista
 2. Toi silta on kyllä niin huikeen (lue pelottavan!) näköinen! :O En varmaan uskaltaisi ylittää! Kivan näköinen paikka noin muuten, pitää ensi kesänä ehdottomasti ottaa käynti-listalle :)

  Mukavaa syysloman jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ennustin että olisin enemmän jänskännyt sillan ylitystä, nimittäin se Heurekan "katto-pyöräily" on musta ihan kamalaa! Mut ei toi sit ollukaan kovin paha. Muistin kyl myös et toi olis isompi. ;)

   Poista
 3. Mahtavat maisemat! Olisikin kiva tehdä pieni patikkareissu jonnekin... teinejä tuskin enää mukaan saisi, mutta pienimmän voisi ottaa mukaan :)

  Blogissani on sinulle haaste. Älä ota stressiä, saat jättää väliin, jos et koe omaksesi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos haasteesta! Täytyy muistaa tulla kurkkaamaan vaikka tästä nyt onkin jo aikaa... :) Ja patikkareissulle peukut ylös! :)

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!