tiistai 19. heinäkuuta 2016

Pulsan asemallaMe tehtiin perheen kesken päiväretki Lappeenrantaan viime lauantaina. Olen jo jonkin aikaa halunnut käydä Pulsan asemalla, ja nyt sitten ajoitimme reissun niin, että pääsimme siellä käymään matkan varrella. Olimme ensimmäiset asiakkaat paikalla, joten sain napsittua kuvia ennen kuin muita asiakkaista saapui paikalle.

Pulsan asema sijaitsee siis Kouvolasta katsottuna hieman ennen Lappeenrantaa oikealla, mutkittelevan maalaistien päässä. Itse asemarakennus on rakennettu jo vuonna 1869 ja nykyään aseman isäntinä häärääväät Sveitsiläissyntyinen Perta ja Pulsalainen Lasse. Juttelin hieman mukavan Petran kanssa, ja hän kertoili kuinka he olivat asemalle päätyneet. Rakennukset on todella kauniisti ja hyvällä maulla remontoitu vanhaa kunnioittaen. On erilaisia tunnelmia ja sävyjä huoneissa, mutta silti kaikki sointuu ihanasti yhteen. Näkyville on jätetty kivasti myös aseman historiaa vanhojen esineiden muodossa.
Nykyään Pulsan asemalla toimii siis kaunis, valoisa kahvila, ihana sisustuskauppa ja onpa heillä myös B&B -toimintaakin! Jälkimmäinen jäi kokematta, mutta haaveissa on tuokin joskus vielä toteuttaa.

Kahvila on siis todella kaunis huoneineen ja tarjoiluineen. Seinähyllyltä saa valita mieleisensä mukin ja esimerkiksi tee haudutetaan pöytään tuotavaan teekannuun. Vitriinissä oli herkullisen näköisiä kakkuja, mutta meidän perhe valitsi korvapuustit (varmasti vastaanleijaillulla tuoksulla oli osuutta asiaan), paitsi minä joka söin ihan mielettömän hyvää kasvispiirakkaa!
Yhdessä, sisustuspuotia edeltävässä huoneessa oli myös lapsille leluja ja pikkusisko viettikin suurimman osan aikaa leikkien. Tosi kiva juttu!
Pihalla oli myös ihania pöytiä (ja tikkataulu, jota pikkuisen heiteltiin lähtiessä), mutta ilma oli siihen aikaan sen verran kolea, että mukavampi oli istua sisällä.

Sisustuskaupassa, jonka tiloja oli siis ala- ja yläkerrassa, oli vaikka mitä ihanaa, mutta minä päädyin (nyt näin ekalla kerralla ;D ) ostamaan kolme erilaista herkullista Bungalowin keittiöpyyhettä, joista ajattelin ommella kaitaliinan, mä kun jotenkin tykkään kaitaliinojen helppoudesta. Semmoisia saattaakin ehkä tulla Pulsan asemalle, sillä Petra ystävällisesti lupasi katsella niitä messuilta. :) Mä vielä hieman mietin sitä kaitaliina -ideaa kuitenkin, kun tuli muutakin mieleen noista liinoista.. Tai sitten ne jää ihan pyyhkeiksi! Katsotaan.

Sesonkiaikaan Pulsan asema on auki torstaista sunnuntaihin, mutta muuten ympäri vuoden (tammikuuta lukuunottamatta) perjantaista sunnuntaihin. Asema on todellinen perheyritys, sillä yrittäjäpariskunnan lisäksi siellä työskentelee myös heidän lapsiaan. Just sellainen paikka, jonka itsekin haluaisin omistaa! :) Käykää ihmeessä!


Laura


6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Tälläiset paikat kutsuvat kyllä ainakin mua käymään, jos vain jossain olen reissun päällä. Kivalta näyttää ja tosi hyvät kuvat taas, Laura ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa mennä, Krisse! Ja kiitos! <3

   Poista
 2. Pulsa on Kouvolasta katsottuna oikealla ennen Lappeenrantaa, siis kuutostien eteläpuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta! Tässä käynyt totaalinen ajatusvirhe, kiitos kun huomautit! :) Korjasin tekstiin oikean suunnan. :D

   Poista
 3. No aivan ihanan näköinen miljöö! Mä vähän suostuttelin isähenkilöä vaihtamaan viikonloppumökkeilyn kesäretkeen tonne suunnalle :P Ja sit se Olgan tila olis myös kiva käydä kiertelemässä! Voihan kesä; niin paljon nähtävää ja koettavaa ja niin vähän aikaa!! :D

  VastaaPoista
 4. Uuh mikä ihana paikka! Ilmoitin tän postauksen nähtyäni miehelle, että tonne me mennään. :D Meillä on kohta hääpäivä ja ajatuksissa ehkä ajella jonnekin kahdestaan, ja tuo olis kyllä tosi kiva kohde!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!