lauantai 4. lokakuuta 2014

B&W synttärit

Lokakuu on ehtinyt vaihtua ihan yllättäen ja meidän lasten synttärit on hiipineet paikalle. Lapsethan on siis syntyneet päivän välein, mitä nyt kuusi vuotta siinä välissä. ;) Eilen oli pikkusiskon synttäripäivä ja tänään isoveljen. Eilen kuitenkin juhlittiin 8-vuotiasta isoveikkaa kaverisynttärien merkeissä! En meinannut keksiä oikein mitään teemaa juhliin, mutta sitten jostain putkahti mustavalko-teeman idea päähän. Vähän googlettelin ja hain inspiraatiota ja aika helpolla siinä päästiinkin sitten. :) Kutsut tein koneella ja poika täytti niihin olennaiset tiedot.

Pöytäliinana toimi ihan yksi meidän arkipöytäliinoista. Onneksi sitä ei ole tullut lyhennettyä, sillä se riitti ihan just melkein koko pöydän - siis kahden peräkkäin olevan pöydän - yli. Lautasliinat löytyivät kauppareissulla S-merketista, mukit Clasusta, lautaset tarttuivat matkaan Cittarista (olivat vieläpä alekorissa) ja viiksikoristeet Tigerista. Lippukoristeet väsäsin edellisenä iltana kuvioteipistä ja cocktailtikuista. 


Tarjoiluna oli ihan peruskermakakku mansikka-vaniljatäytteellä, johon tein sokerimassasta koristeet. Lisäksi sankari toivoi karkkia ja samoja suklaakuppikakkuja kuin serkkunsa synttäreillä oli. Tällä kertaa tein kuorrutteeksi valkosuklaakermaa (eli kerma kuumennetaan ja valkosuklaa sulatetaan joukkoon. Annetaan kerman jäähtyä k u n n o l l a, mielellään yön yli, ja vatkataan. Tuota jäähtymistä ei voi kyllin korostaa, kerma ei vatkaannu jos on yhtään lämmintä. Itsekin jouduin laittamaan kerman pakkaseen vähäksi aikaa). Lisäksi oli Lidlin pikkupizzoja, poppareita ja sipsejä.

Lapsia oli yhteensä huimat 18 kappaletta, mutta tosi hienosti kaikki meni! Suurimmat - ja ainoat - haaverit oli yksi pyörälläkaatuminen ja yksi unohtunut takki. :D

Nyt pitäisi alkaa järjestellä huomisia yhteisynttäreitä suvulle ja kummeille. Kivaa, sillä leipominen ja juhlajärjestelyt muutenkin ovat lempihommaani, vaikka melkein aina siinä pieni kiire lopulta tuleekin. :D

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!