torstai 23. huhtikuuta 2015

Näitä hommia

...elikkä vappujuoma tulossa! Niinkuin varmaan aika monessa muussakin kodissa. :)

Meillä on täällä kylällä aina pienen pieni vapputori ja myymme siellä mm. simaa ja munkkeja. En minä muuten noin isoa satsia sitä laittaisikaan, kotona meillä sitä ei juuri muut juo kuin minä. ;)Siman laitto on kuitenkin jokavuotinen traditio, johon "oman tvistini" olen oppinut isältäni, ja se on siis nuo sitruunaviipaleet. Muistan kun pienenä niitä oli kiva käydä aina tökkimässä pinnan alle siman käydessä. Ja sitten sai imeskellä makeita sormia... ;)

Toinen "traditio" on ostaa joka vuosi uusi ämpäri tähän hommaan, mielessään vannoa että tämä pysyy nyt simaämpärinä ja seuraavana vuonna taas ostaa kuitenkin uusi ämpäri "varmuuden vuoksi" kun ei voi muistaa käytettiinkö sitä ämpäriä nyt kuitenkin johonkin likaiseen hommaan. ;)

Jokos teillä on ämpärit pörisemässä?

Laura

10 kommenttia:

 1. Samat meiningit! Meilläkin äidin tekemässä simassa on aina sitruunanviipaleita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, ei se sitten niin "erityistä" olekaam vissiin. :) No, en kyllä ajatellutkaan, enemmänkin oon ihmetellyt ettei ohjeissakin jo lue sitä!

   Poista
 2. 🌸 Samat hommat meilläkin, viipaleineen kaikkineen! :) Onhan tuo nyt sata kertaa parempaa kun kaupan hyllyltä ;) Meillä jo pullotettuna kaapissa oottelee vappu juhlia.. Sataakohan silloin vettä vai lunta :D Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viipaleet kuuluu asiaan näköjään! :) Ja joo, ei voi kaupan simaa edes verrata kotona tehtyyn. Tosin eilen ostin 2 pulloa sitäkin kun keksittiin järjestää huomenna perhekahvilassa pienet vappujuhlinnat. ;)

   Poista
 3. Voihan sima! Unohdus oli tulla. Onneksi vielä ehtii ja iiks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii vielä! Jos ei laita kylmään välissä niin sima valmistuu ihan parissa päivässä! (jotenkin noin mutta kannattaa tarkistaa vaikka dansukkerin sivuilta vielä ;) ). Itse annan monesti käydä jopa pari päivää ennen kuin pullotan, on nopeammin valmista vaikka vienkin kylmään. :)

   Poista
 4. Meillä vielä homma edessä. Tänä iltana täytyy laittaa tulemaan niin ehtii juuri sopivasti vapuksi. Minäkin laitan sitruunaa simaan, mutta mehuna. Ennen pullotusta sitten siivilön ne "höttöset" pois. Ai niin, rusinoitakin pitää ostaa! Laitatko sinä rusinoita simapulloihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, silleen aika mutulla heittelen, samoin kuin sen sokerin. Siksi tuossa lukeekin että n. tl sokeria kun mulla kyllä menee vähän enemmän kun vaan pussista suoraan lorautan. ;) Ja mä en siivilöi niitä hituloita, onneksi niitä ei kyllä paljoa nyt näyttnyt olevankaan. :)

   Poista
 5. Herkullisen näköistä! V lähettää pikkusiskolle terkkuja ja kutsuu kylään leikkikaveriksi :) Mukavaa viikonloppua! K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin teille ja kivaa ja näköjään aurinkoistakin viikonloppua teillekin! :) Niin ja kiitos kutsusta, sovitaan treffipäivä! :)

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!