perjantai 3. huhtikuuta 2015

Viisi ja ilahdutusOlen saanut nämä haasteet jo jonkin aikaa sitten, ja nyt on jo korkea aika toteuttaa molemmat.

Haaste nro1

Tämän ensimmäisen sain Villa kardemummasta Rasavillin emännältä. :) Eli haasteessa vastataan viiteen kysymykseen omalla top vitosellaan, keksitään uudet viisi ja haastetaan mukaan viisi bloggaajaa.

Tässäpä minulle esitetyt kysymykset ja vastaukset niihin:

1. Lempikirjasi?
Nämä eivät nyt tule mitenkään järjestyksessä ja näitä olisi varmasti enemmänkin, laitan viisi ensimmäistä mitkä tulevat mieleen.
- Jules Vernen Salaperäinen saari. Olen lukenut kirjan useampaan otteeseen, ensimmäisen kerran joskus lapsena. Aina jaksaa kiehtoa.
- J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten herrasta. Tämänkin olen lukenut muutamaan kertaan, ja ensimmäisen kerran ala-asteikäisenä. Silloin keskimmäinen kirja tuntui pitkältä, mutta kahlasin sen kuitenkin läpi.
- Mary Nortonin Kätkijät "trilogia". Tämäkin lapsuudesta tuttu ja useaan otteeseen luettu. Suosittelen lukemaan vaikka ääneen lapselle, ehkä alakouluikäisestä lähtien.
- Colin Dexterin ja John Grishamin "jännärit".
- Sophie Kinsellan hömpät.
Nämä kaksi viimeistä ranskalaista viivaa mielellään alkuperäiskielellä. Hups, tästä ei nyt näköjään tullutkaan ihan lempikirja- vaan lempikirjailija -lista. :D

2. Suosikkinäyttelijäsi.
Taas, ei järjestyksessä ja enemmänkin näitä on. ;) Mutta tykkään mm. näistä: Mads Mikkelsen, Kevin Spacey, Johnny Depp, John Thaw ja Minttu Mustakallio.

3. Mitkä viisi asiaa ovat parasta naisena?
Huh, onpas vaikea. Parasta naisena olemisessa on minulle varmasti äitiys, sen kummemmin selittämättä. Mutta mitähän muuta tähän oikein sanoisin? Ainakin on ihanaa kun saa pukeutua naisellisesti mekkoihin, lakata kynsiä ja meikata. :D (ei nämä nyt parasta ole tietenkään mutta nyt ei näköjään kykene kovinkaan syvälliseen ajatteluun). Mekkoja en käytä päivittäin, enkä kynsiä lakkaa kuin silloin tällöin mutta meikkaan kyllä oikeastaan aina jos lähden oman kylän kauppaa pidemmälle. Mielestäni olen ihan naisellinen nainen, vaikka siis enemmänkin lookkini on tällä hetkellä mallia rötvä. ;)

4. Nimea viisi haavettasi?
- kai se ykköshaave elämässä olisi että sen saisi elää onnellisena ja terveenä rakkaiden kanssa.
- aika iso haave on, että tämä kotimme remontti jo pian alkaisi. On sitä odotettu.
- myös kasvihuonehaave on aikamoisen iso.
- hassua että tämä haave tulee tähän kohtaan, mutta haaveilen tietysti työpaikasta. Semmoisesta unelmien työpaikasta, tiedättehän?
- haaveilen myös että voisimme matkustella enemmän, tai tällä hetkellä matkustella ylipäätään. ;) Ei siis mitään ihmeellistä kauas lentelyä kuitenkaan kaipaa. No, ehkä tuonne atlantin taakse olisi kuitenkin kiva lentää joskus. ;)
Siinäpä haaveita kerrakseen. On niitä muitakin, tähän taas ekana mieleen juolahtaneet. ;)

5. Mitä asioita/tavaroita ottaisit mukaan autiolle saarelle?
No, tämä nyt riippuu täysin kauan siellä oltaisiin mutta jos oletettaisiin että olisin siellä vaikkapa lomalla lyhyehkön ajan niin silloin ottaisin mukaan aurinkorasvaa, ruokaa ja juomaa, vähän vaatteita ja no hitsi...kai sitten kuitenkin sen perheen tai vähintään miehen koska tajusin juuri että mua pelottaisi siellä yksin! :D Eli ei sittenkään lomaa ylhäisessä yksinäisyydessä. ;)

Uudet kysymykset voisivat olla:

1. Mitkä viisi asiaa ovat sinulle "elintärkeitä" arjessa?
2. Viisi parasta tapaa viettää viikonloppua?
3. Lempikappaleesi (5kpl ;) )?
4. Viisi parasta ja/tai huonointa asiaa keväässä? (kumpi voittaa?)
5. Lempiblogiesi top5 ja miksi nämä?

Tämän laitan eteenpäin Sitruunaa ja vaniljaa JOnnalle, Sydämellä tehtyä Katjalle, Palanutta siirappia ja pumpernikkeliä Marikalle, Rantakallion rouvalle ja Keski. Jennille, mikäli haluatte sen ottaa vastaan. :)Haaste nro2

Toisen haasteen sain Sydämellä tehtyä -blogin Katjalta ja se on Ilahduta bloggaajakaveria, jossa tarkoituksena on jollakin haluamallaan tavalla ilahduttaa jotakuta (yhtä tai useampaa) bloggaajakaveria. Tämä onkin jo jonkin  verran kiertänyt blogeissa, joten itse en nyt laita tätä eteenpäin vaan tahdon vain ilahduttaa jokaista täälläkävijää - bloggaaja tai ei - näillä pääsiäisen ajan kukkasilla joita kuvissa näkyy. :)Niin se on siis maaliskuukin vaihtunut jo ihan viralliseksi kevätkuukaudeksi, ihanaa! Kuten alimmasta kuvasta voi nähdä, on täällä vielä aika paljon lunta, mutta jotain hyvää tuossa viimeaikojen räntä- ja vesisateessa on ollut: kyllä se vaan edistää sulamista vaikka tietenkin siihen hommaan rekrytoisi mieluummin auringon... ;)

Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille! <3

Laura

7 kommenttia:

 1. Kiitos Laura, lähden mielelläni mukaan haasteeseen! Rauhaisaa pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että lähdet mukaan! :) Teille samoin mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta ja haasteen vastaan ottamisesta :) Olit kyllä kiperiä kysymyksiä laittanut, nyt en tiedä miten tuosta selviän.. Ensi viikolla laittelen jotakin kivaa pientä postissa ;) Mukavaa pitkäperjantai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän puolitiehen tuo minun 2. haasteen toteutus kyllä jäi.. Kiitos itsellesi että haastoit ja kiva että otit tuon toisen vastaan! :) Täällä lanka-lauantai (sehän tämä vissiin oli? :D ) lähti jo hurjan aikaisin käyntiin (haukotus), joten tästäkin tulee pitkä päivä. :D Mukavaa pääsiäisen aikaa! :)

   Poista
 4. Kiitos, pitääpä ottaa haaste vastaan ja työn alle :) Aika pahat kysymykset kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että otat! :) Hih, mites mä nyt noin vaikeat keksin? :D

   Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!