maanantai 29. kesäkuuta 2015

puutarhavierailullaEilen oli siis valtakunnallinen puutarhapäivä ja ympäri Suomen sadat puutarhat olivat avoinna vierailijoille. Mekin olemme osallistuneet päivään muutamana vuonna, mutta tänä vuonna jätimme päivän oman puutarhamme osalta väliin. Sen sijaan piipahdin ystäväni ihanalla pihalla. Ja räpsin kuvia. Tässä niitä sitten on, aika monta. :D Kuvat eivät kyllä tee oikeutta tuolle ihanalle paikalle!

Kyseessä on tekstiili- ja ympäristötaiteilijan ja perheensä vanha maalaistalon pihapiiri, Saarela. Polkuja, kukkapenkkejä, hedelmäpuita, kanoja, leikkimökki, kasvihuone ja -maa, huvimaja, pergola talon kupeessa, puolen hehtaarin mustaherukkaviljelmä... Niin ihana piha, semmoinen minun makuuni juuri sopivasti villin ja siistin välimaastossa. [ja voi, näkisittepä talon sisältäpäin, se se vasta ihana onkin!] Huvimajaan oli tehty pieni puoti, josta ostin kuusenkerkkäsiirappia, maton ja lippuviirin. Pergolassa nautittiin kahvit ja nappasin muutaman kuvan työhuoneestakin. Aikamoiset näkymät puutarhaan kyllä työpöydän äärestä, täytyy sanoa. Näyttelykin on tulossa, vinkvink!

En tiedä osallistuuko Sanna ensi vuonna puutarhapäivään, mutta itse ainakin ajattelin osallistua, mikäli mitään kummallista ei tapahdu. :) Ensi vuonna puutarhapäivää vietetään elokuun alussa, ja on mukava että ajankohtaa vähän vaihdellaan niin nähdään puutarhoja eri kasvukausien aikaan!

Laura

2 kommenttia:

  1. Nyt kun katselen toisten kuvia noista avoimista puutarhoista, harmittaa entistä enemmän, etten saanut itseäni sunnuntaina liikkeelle. Voiko päivään osallistua kuka vaan omalla puutarhallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuonne edellisen postauksen linkkiin kun kurkkaat. :) Sinne voi lisätä oman puutarhansa ja sitten ennen puutarhapäivää päättää pitääkö avoimia ovia vai ei. Se on kyllä mukava, vaikka toki vähän jännittäväkin päivä..siis kun omaan pihaan tulee vieraita. :)

      Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!