sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

valtakunnallinen puutarhapäivä


Tänään vietetään valtakunnallista puutarhapäivää, mikä tarkoittaa että useat sadat puutarhurit avaavat porttinsa yleisölle. Puutarhoihin pääsee tutustumaan klo 12-18 välisenä aikana, ja monissa puutarhoissa voi myös nauttia kupposen kahvia pientä maksua vastaan. Mikäpäs sen mukavampi tapa viettää sunnuntaita kuin kierrellä etsimässä ideoita kaikenlaisista puutarhoista! Täältä löydät lisätietoa tapahtumasta, ja täältä pääset selaamaan puutarhoja ja etsimään oman alueesi avoimia pihoja.

Itse emme tänä vuonna osallistu puutarhapäivään. Jotenkin tuntui että puutarha on juuri nyt ihan "kesken", vaikka siis sitähän se on aina.. Mutta silti päätimme jättää tämän vuoden väliin. Ensi vuonna todennäköisesti olen taas mukana, jospa jo silloin kasvihuonerintamallakin olisi tapahtunut jotain. :D Henkeä ei kuitenkaan kannata pidätellä, voi tulla noutaja. :D Aiemmista puutarhapäivistämme voi lukea täältä (vuoden 2014 puutarhapäivä) ja täältä (muutama kuva vuoden 2013 päivästä) :)

Itse aion käydä ainakin erään ystäväni ihanassa puutarhassa. Isommalle kierrokselle emme varmaankaan ehdi, sillä iltapäivällä on täällä meidän kylällä erään vanhan kylätapahtuman "henkiinherättäminen". On ollut kyllä kovin tapahtumarikas viikko täällä meillä. Eilen oli useampi tapahtuma, ja meidän perhe osallistui siihen kahvittamalla lastentapahtumaa ja konserttia (minä MLL:n paikallisyhdityksen mukana) ja pelaamalla jalkapalloa (mies jalisturnauksessa). Turnauksen jälkeen miehen kokoama joukkue siirtyikin sitten meille saunomaan pihasaunaan ja testaamaan uutta pöytäryhmää ruokailun merkeissä, jonka jälkeen siirtyivät tuohon parin kilometrin päähän lavalle tansseihin. Sääkin melkein suosi; tuli vain muutama (yksi hyvin pieni ja toinen isompi) sadekuuro ja aurinkokin ihan pikkuisen paisteli. ;) Ei puuttunut kuin lämpö. ;)

Meinaatteko te osallistua puutarhapäivään?

Laura

p.s. Kuvat eräältä kesäkuun aamulta. Vielä ei voikukkien puhaltelu ole helppoa, mutta ehkä ensi vuonna? :)

p.s.2 Voit käydä tykkäämässä Raparperin alla -jutuista facebookissa klik!. Muita Kaakonkulman blogeja löytyy facebookista täältä: klik! Olen myös instagramissa nimellä @lauraraparperinalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!