maanantai 25. toukokuuta 2015

jo kukkii!

Tein pikaisen kierroksen pihalla kameran kanssa ja nappasin kuvia pihalla nyt kukkivista kukista. [Joo, olis siellä ollut voikukkia vaikka hurumykky mutta en nyt niistä laita kuvaa kuitenkaan tällä kertaa] Jonkin verran jo löytyy kukkia, ihanaa!

Siperian unikot ovat tosiaan jo alkaneet kukkia grillikodan kupeessa, ostin niitä viime vuonna kaksi Viherpeukaloilta ja nyt keväällä Mustilasta yhden lisää. Saavat levitä jos siltä tuntuu, tykkään niistä kovin ja tuossa pienessä penkissä ei olekaan muita perennoja. Kylvin kesäkukkia siihen kaveriksi ja jo maasta puskee vaikka minkänäköistä silmua.

Kevätesikkoja meillä menee pitkin nurmikoita. Viime viikolla kun ajelin nurmikkoa niin vielä jaksoin kiertää esikot, mutta voi olla että seuraavalla kerralla jo ne jyrätään...tai sitä seuraavalla. ;) Yhden omenapuun juurella kukkii vuohenjuuri (tietääkseni? Jos se onkin oikeasti jokin muu niin korjatkaa), samoin kuin sireenien juurella. Toisessa päässä sireenipuskaa on talvio lähtenyt valloitusretkelle, ja kukkii siis jo kauniisti, ei vain tullut nyt kuvaa otettua.

Navetan ajosillan kupeessa onkin meidän "mansikkamaa", eli ahomansikka on viihtynyt siinä jo vuosia. Siitä on lasten kiva käydä napsimassa herkkupaloja sitä mukaa kun kypsyvät. :)

Ostin muuten vissiin toissaviikolla Lidlistä muutaman taimen; paprikaa, chiliä ja kesäkurpitsaa. Koska minulle ei tosiaan vielä ole sitä kasvihuonetta niin vein ne tuonne puutarhavajaani, johon puolisen päivää paistaa aurinko kuin kasvihuoneeseen. Hyvin näyttävät viihtyvän. ;)

Nyt meikäläinen kurva kampaajalle, jihuuuu!!

Laura

4 kommenttia:

  1. Siellähän kukkii vaikka mitä, tosi ihanan näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yllättävän paljon löytyy jo kukkijoita, kai tämä viluisa ilma huijaa että kevät ei olisi muka niin pitkällä mitä onkaan..? :) Tai no kevät ja kevät, jo viikko sitten bongasin pääskysiä joten kaipa tämä nyt kesä jo on. :)

      Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!